Your browser (Internet Explorer 7 or lower) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.

X

Navigate / search

Јача подршка инвестицијама у прерађивачку индустрију

Министар пољопривреде и заштите животне средине Бранислав Недимовић разговарао је данас, 14. марта 2017. године са представницима МИГА агенције Светске банке на тему развоја прерађивачке индустрије у Републици Србији.

На састанку је оцењено да је даљи развој пољопривреде немогућ без јаке прерађивачке индустрије. У том смислу, на састанку је договорено да се заједничким напорима у најскоријем периоду израде додатни модели подршке заинтересованим инвеститорима у области пољопривреде.

Такође је констатовано да је управо развој прерађивачког сектора кључни предуслов за стварање производа са додатом вредношћу, али и снажнијем позиционирању српских прехрамбених производа како на домаћем, тако и међународним тржишту.

У наредном периоду ће се интензивирати рад на обезбеђивању различитих извора финансирања прерађивачке индустрије, како би се убрзао даљи развој пољопривреде. МИГА је мултилатерална агенција Светске банке за гарантовање инвестиција.