Your browser (Internet Explorer 7 or lower) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.

X

Navigate / search

Кинеска влада подржава изградњу индустријског парка у Србији, важан сегмент одређен за сектор агроиндустрије

Министар пољопривреде и заштите животне средине Бранислав Недимовић примио је данас, 1. марта 2017. године, Лу Шана, председника кинеске компаније „China Road and Bridge Corporation“ (CRBC) која је после вишегодишњег искуства у изградњи инфраструктуре у Републици Србији, кренула у припрему за изградњу и индустријског парка.

Пројекат изградње индустријског парка у Србији добио је и снажну подршку од стране НР Кине да се заврши у најскоријем могућем периоду, а важан сегмент будућег индустријског парка ће бити одређен управо за сектор агроиндустрије.

Циљ је да се што више реномираних кинеских компанија укључи у пројекат, како би се обезбедила снажна трговинска размена пољопривредним производима и тиме обезбедио дугорочан извоз српских производа на тржиште НР Кине.

Кинеска влада је изразила спремност да финансира пројекат и у том смислу биће предузети највећи напори да први резултати буду видљиви до краја године.