Your browser (Internet Explorer 7 or lower) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.

X

Navigate / search

Меморандум Србије и Кине о развоју водне инфраструктуре

Министар пољопривреде и заштите животне средине Бранислав Недимовић и потпредседник Одељења за Евроазију Јан Фан, потписали су данас, 12. априла 2017. године Меморандум о разумевању између Владе Републике Србије и „Sinohydro Corporation Limited“, о развоју и унапређењу водне инфраструктуре Републике Србије.

Потписани документ закључен је на основу Споразума о економској и техничкој сарадњи у области инфраструктуре између Владе Републике Србије и Владе Народне Републике Кине, 2009. године у Пекингу.

Циљ успостављања дугорочне сарадње је унапређење и развијање система управљања водама и водне инфраструктуре у Републици Србији.

Договорен је почетак сарадње кроз анализу стања у области водне инфраструктуре у Републици Србији и припреми неопходних студија за потенцијална улагања и пројекте у области водне инфраструктуре.