Your browser (Internet Explorer 7 or lower) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.

X

Navigate / search

Министар Недимовић: Правимо стратешки договор са малинарима и хладњачарима

Министар пољопривреде и заштите животне средине Бранислав Недимовић је данас 12. марта 2017. године, у Ивањици током разговора са произвођачима малине најавио да ће наредних дана у Београду окупити све малинаре и хладњачаре како би постигли стратешки договор за ову, и наредне године.


Министар Недимовић је у разговору са више од пет стотина пољопривредних произвођача из ивањичког краја изјавио да ће министарство наредних дана све територијалне произвођаче позвати да дођу у Београд на заједнички састанак са министарствима привреде, трговине и пољопривреде – која ће бити носилац овог посла.

„Заједно са откупљивачима односно хладњачарима, да покушамо да направимо стратешки план како за ову тако и за наредне године”, рекао је министар и додао да ће Министарство пољопривреде заједно са министарствима трговине и привреде направити радну групу, која ће радити у наредних неколико месеци, у циљу постизања договора пошто је малина стратешки пољопривредни производ и бренд наше земље.

Министар Недимовић нагласио је да је циљ стварање заједничке стратегије и рекао да када је реч o области сточарства, правилником је ограничен горњи лимит за давање субвенција, а све са циљем да се заштите мали и средњи произвођачи.