Your browser (Internet Explorer 7 or lower) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.

X

Navigate / search

Недимовић: Добра сарадња са Делегацијом ЕУ у Србији

Министар пољопривреде и заштите животне средине Бранислав Недимовић састао се данас, 18. маја 2017. године у оквиру Међународног пољопривредног сајма са вршиоцем дужности шефа делегације ЕУ у Србији, Оскаром Бенедиктом,  са којим је обишао штанд Министарства и Мастер халу Новосадског сајма.

Недимовић је рекао да Министарство на чијем је челу има добру сарадњу са делегацијом ЕУ у Србији, посебно у пројектима везанима за ИПАРД пројекте.

Крајем септембра или почетком октобра, могли би бити расписани и први конкурси за наше пољопривреднике за средства из ИПАРД-а, казао је министар Недимовић на штанду Министарства пољопривреде и заштите животне средине, где је данас организован ЕУ Дан.

„У овој години, по први пут ћемо имати потпуно завршену причу око учешћа у ИПАРД пројектима и по први пут ћемо повући средства намењена у ту сврху“, нагласио је министар Недимовић.

В.д. шефа делегације ЕУ у Србији Оскар Бенедикт је изразио задовољство што је имао прилику да посети Сајам истакавши да је то сјајна сајамска приредба.

„Србија у односу на ЕУ има суфицит од 600 милиона евра када је реч о извозу пољопривредних производа. Велики напредак је остварен у том делу, а потребно је даље радити на преради хране“, казао је Бенедикт.