Your browser (Internet Explorer 7 or lower) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.

X

Navigate / search

Недимовић отворио најсавременију лабораторију у Ветеринарском специјалистичком институту “Ниш“

Министар пољопривреде и заштите животне средине Бранислав Недимовић отворио је данас, 12. априла 2017. године у Ветеринарском специјалистичком институту “Ниш“ нову лабораторију за бактеријске зоонозе и молекуларну дијагностику, која је најсавременија у Србији и региону.

Недимовић је рекао да је ЕУ прошле године окарактерисала Србију као земљу која пружа невероватну подршку у одбрани читавог система Европе у погледу борбе против нодуларног дерматитиса – болести квргаве коже говеда и да је најважнију улогу имао управо тај институт.

„Овај институт је био тачка где смо се највише борили против болести квргаве коже и плавог језика. Зато сам дошао да подржим људе који раде овде“, истакао је Недимовић.

Министар Недимовић је рекао да је тај институт додатно унапређен новим центром и лабораторијом, која је једна од најсавременијих у свету.

„Морамо још да их оснажимо и да одемо за корак даље, да нема места где ће та испитивања моћи да се раде као у Србији и то ћу подржати као министар“, поручио је Недимовић.

Недимовић је навео да је Ниш град у коме може да се развија трговина и да ће се зато ту улагати и у контролу квалитета млека.

„Да развијемо и Ниш, поред Батајнице и Новог Сада, пошто у Нишу имамо највећи сточни фонд на овим просторима“, указао је Недимовић.

Министар је претходно одржао састанак са директором Института Милошем Петровићем, а затим и са ветеринарима.