Your browser (Internet Explorer 7 or lower) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.

X

Navigate / search

Подршка Молдавији у даљем процесу евроинтеграција у области пољопривреде

Министарство пољопривреде и заштите животне средине Републике Србије спремно је да пружи пуну техничку и логистичку подршку колегама из Републике Молдавије у даљем процесу евроинтеграција те земље, саопштено је данас, 7. марта 2017. године, на састанку представника ресорних министарстава Србије и Молдавије одржаном у Београду.

Делегација молдавског Министарства пољопривреде и прехрамбене индустрије која борави у дводневној посети Србији, упознала се данас са искуствима Србије на њеном путу ка ЕУ у области аграра.

Гости из Молдавије показали су интересовање за националне законе и стратешка документа у Републици Србији која се односе на пољопривреду јер њима предстоји период усаглашавања и измена законске регулативе, националне мере руралног развоја, као и државне подстицаје у аграру, посебно у сточарству.

Представници Министарства пољопривреде и прехрамбене индустрије нагласили су јако добру сарадњу са Србијом, а такође су указали на добру позиционираност машина за сушење и прераду воћа из Србије на молдавском тржишту.

Заједнички закључак је и да потенцијали сарадње Србије и Молдавије у области пољопривреде нису ни приближно искоришћени у односу на могућности.