Your browser (Internet Explorer 7 or lower) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.

X

Navigate / search

Представљање производа са ознаком „Српски квалитет“

Конференција за новинаре поводом представљања и промоције првих производа са националном ознаком „Српски квалитет“, биће одржана у понедељак, 22. маја 2017. године, у 10 часова, у свечаној сали Министарства пољопривреде и заштите животне средине (Немањина 22 – 26, IX спрат, сала 7).

Ознака „Српски квалитет“ је национална ознака вишег квалитета којом се обележавају пољопривредни и прехрамбени производи у циљу информисања домаћих и иностраних потрошача о њиховим посебним својствима.

Поменутом националном ознаком до сада је обележено осам производа месних индустрија „Топола“, „Carnex“ и „Златиборац“. Ознака гарантује квалитет производа специфичних карактеристика, пре свега произведених од сировина искључиво са територије Републике Србије и доказано вишег квалитета у односу на производе исте категорије на тржишту.

Поводом представљања првих производа са ознаком „Српски квалитет“ присутнима ће се обратити министар пољопривреде и заштите животне средине Бранислав Недимовић, представник ФАО Emmanuel Hidier који се налази на челу пројекта „Унапређење квалитета и безбедности хране у сектору производње меса”, директор Агрибизнис сектора за Централну и Југоисточну Европу (ЕБРД) Миљан Ждрале, руководилац Групе за квалитет, декларисање и означавање хране Министарства пољопривреде Бранислав Ракетић и председница Асоцијације за развој квалитета меса и производа од меса Тамара Пењић.

Молимо заинтересоване новинаре да своје акредитације пошаљу најкасније до понедељка 22. маја 2017. године до 08:30 часова на адресу press@minpolj.gov.rs.